TERUGKIJKEN_UITZENDING

Windplanner in Pointer Update

📺Gisteravond is onze Windplanner applicatie getoond in de uitzending van Pointer om hiermee aan te geven hoe je tot realistische visualisaties komt en waarom deze zo belangrijk zijn richting de communicatie van stakeholders.

Wij geloven in betrouwbare beelden, zodat er een eerlijke en gelijkwaardige dialoog aangegaan kan worden tussen initiatiefnemer en stakeholders.

De uitzending is terug te kijken door te klikken op de volgende link: https://lnkd.in/eQn4_MRW.

Hebt u naar aanleiding van de uitzending vragen, dan horen we het graag!

#gemeenteraadsverkiezingen#klimaatakkoord#windmolens#visualisatie#RES#energietransitie#duurzaamheid


RESinbeeld

Windplanner in Pointer

Voor het programma Pointer van KRO-NCRV zijn wij van The Imagineers Holland en Windplanner gevraagd een weerlegging te geven op de visualisaties van RES in Beeld.

Hiermee willen wij het belang van realistische visualisaties en juiste informatie benadrukken. Het doel van onze visualisaties is dat omwonenden en andere stakeholders een betrouwbaar en realistisch beeld krijgen van de mogelijke situatie, zodat er een eerlijke dialoog tussen initiatiefnemer en omwonenden ontstaat. Dit doen we zowel nationaal als internationaal.

 📅 De tv-uitzending is vanavond te zien om 21.10 uur op NPO2. In de reactie is de link naar het artikel over de uitzending van vanavond te vinden.

In onderstaande afbeelding een verschil in visualisatie bij Windpark Beuningen:
◾️Bovenstaande de visualisatie van RES in Beeld.
◾️Onderstaande visualisatie van Windplanner.

WindunieGerrit HiemstraRIVM National Institute for Public Health and the EnvironmentPure Energie

#visualisatie#regionaleenergiestrategie#windpark#windenergie#windturbines#3D#photomontage#gemeenteraadsverkiezingen#duurzaamheid#klimaatdebat#energie


Waagplein Groen

De Waagplein wordt groen

🌳Het waagplein wordt groen!🌳

In hartje Leeuwarden hebben we een aantal groene varianten van de Waag gemaakt.
De Gemeente Leeuwarden gaat de beelden de komende periode inzetten om inwoners mee te nemen in de aanpak van #klimaatadaptatie

Wil je hier meer van weten volg dan de instructies op in het bericht van de Gemeente Leeuwarden en meld je bijvoorbeeld aan voor een van de gespreksrondes.
Wil je alvast even rondkijken volg dan onderstaande link!

https://lnkd.in/exQkEe9J

#klimaatadaptatie#groen#groenvoorziening#hittestress#klimaat#centrum#klimaatbestendig


Energieparticipatie

Werkblad Energie Participatie

Inwoners en andere betrokkenen willen weten welke impact de plannen en projecten hebben op hun omgeving. Hoe bedien je deze roep om meer duidelijkheid, terwijl je hier als gemeente of regio nog niet altijd aan toe bent?

In dit werkblad van de Energie Participatie van het Nationaal Programma Regionale Energiestrategieën (NP RES) wordt beschreven welke opties er zijn en worden er ook enkele inspirerende voorbeelden toegelicht.

Vanuit The Imagineers Holland en Windplanner geven we met ons Gebiedsparticipatie platform betrokkenen inzicht door middel van 2D plankaarten en foto-realistische 3D visualisaties. Daarnaast kunnen stakeholders ook reageren op de plannen d.m.v. onze kaart- en beeldgestuurde enquête.

Meer weten? Plan gerust een afspraak met collega Tedde Langhout in: https://lnkd.in/ebach3xv

#energie#zoekgebieden#windmolens#zonneparken#visualisatie#participatie#omgevingswet#omgevingsmanagement#energietransitie


RES

Terugkoppeling RES

Afgelopen week gingen we vanuit MettOver Morgen en The Imagineers Holland op Energietransitie Safari met een aantal (communicatie) adviseurs. Waarom? Niet iedereen raakt enthousiast van een windturbine in de achtertuin of van een zonnepark in plaats van een weiland. Maar dat verandert niets aan de opgave voor gemeenten.

Er kwamen veel handige tips naar voren, bijvoorbeeld:
✅ Zet visualisaties op tijd in, zodat inwoners geen 'spookbeelden' krijgen over de afmetingen van windturbines of zonnevelden
✅ Het kan geen kwaad om inwoners een beetje te prikkelen om hun interesse voor de energietransitie te wekken
✅ Krijg via enquêtes vooraf al een duidelijk beeld van de sentimenten over energietransitie in jouw gemeente, zodat je hier in je communicatie op kunt inspelen

We helpen je graag aan een integraal platform, waar context en beleving centraal staan en waarmee jij met je inwoners eenvoudig, snel en goed in gesprek kunt gaan over de energietransitie. Meer weten? Kijk dan op https://lnkd.in/ednc6c4w

Visualisaties mede mogelijk gemaakt op basis van het ontwerp van Studio Marco Vermeulen.

#energietransitie#gebiedsparticipatie


Throwback NU.nl

🎥 The Imagineers in de media in het kader van #throwbackthursday

Alweer bijna twee jaar geleden werd door NU.nl een reportage over ons bedrijf gemaakt over "Hoe je digitaal zo realistisch mogelijk aanpassingen in het landschap in beeld brengt". Destijds hebben collega's Ronald de Vries en Tedde Langhout een toelichting gegeven over onze digitale tools.

Na onze nominatie voor de KVK Innovatie Top 100 hebben we zeker niet stilgezeten. Onze nieuwste innovaties zijn het digitale bezoekerscentrum en ons gebiedsparticipatie platform.

Ben je benieuwd wat The Imagineers mogelijk kan betekenen voor uw project? Plan dan gerust eens een afspraak met ons in door middel van deze link: https://lnkd.in/ebach3xv

Of neem contact met ons op via:
☎️ 0515439230
📨 info@theimagineers.com

https://lnkd.in/eDyuYCK

#visualisatie#gebiedsontwikkeling#VR#energieprojecten#communicatie#participatie#energietransitie#burgerparticipatie#omgevingswet#zonnepanelen#windpark#regionaleenergiestrategie#zoekgebieden


Kerstgroet

Kerstgroet TIM

🎅🏻 Welkom in het Online "kerstgroet" bezoekerscentrum van
The Imagineers Holland.

Namens alle collega’s wensen we u prettige feestdagen en een gelukkig 2022 toe.

In het Online bezoekerscentrum kunt u door op de kerstkaarten te klikken de kerstgroet van al onze collega’s bekijken.
Op de muren ziet u een aantal tegels met een greep uit de projecten, die we in 2021 hebben gerealiseerd.
U kunt de projecten bekijken door hierop te klikken.

Via de button “stel een vraag” kunt u uw wensen voor ons in 2022 toesturen. Wij zijn erg benieuwd naar jullie creatieve reacties.

Fijne feestdagen en veel imagination in 2022 toegewenst.

#kerstgroet#onlinebezoekerscentrum#christmas2022

https://kerstgroet.ik-doe-mee.nl/pano/virtueel-bezoekerscentrum/


Onderzoek zwarte wiek

De komende drie jaar doet RWE en de Provincie Groningen onderzoek of een zwarte wiek vogelsterfte kan verminderen.

Voor dit onderzoek mochten wij de visuele impact van een zwarte wiek in beeld brengen. Om de visuele impact duidelijk in beeld te brengen hebben we vanaf meerdere locaties op de Eemshaven bolfoto's genomen.

In deze foto's hebben we de bestaande turbine verwijderd en de nieuwe turbines met zwarte wiek toegevoegd. De gevisualiseerde bolfoto's zijn verwerkt in een animatie om de stakeholders een duidelijk en fotorealistisch beeld te geven van de visuele impact.

De animatie is te bekijken in de volgende LinkedIn post


Energietransitie Safari

Er is al veel gesproken over de RES 2.0, maar al die ambitieuze plannen zijn niet zomaar gerealiseerd. Hoe pak je het concreet aan? Hoe voorkom je dat je maandenlang grote weerstand tegemoet gaat? Want niet iedereen raakt enthousiast van een windturbine in de achtertuin of een zonnepark in plaats van een weiland.

Transparant communiceren en inwoners en ondernemers goed informeren is dan cruciaal. En dat gaat vaak het beste visueel. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden.

Tijdens de Energietransitie Safari van 8 februari 2022 laten we in samenwerking met Natalie RohlofRosa Jonker en Leonie Buijsse-Mgbemena van Mett en Rijk Van Voskuilen van Over Morgen daar graag een aantal succesvolle voorbeelden van zien.

We nemen je mee voor een uniek kijkje achter de schermen van platformen die zich volop bezighouden met de energietransitie. En we trekken graag met jou de wildernis in, op zoek naar de beste tooling voor de RES 2.0. Schrijf je snel in via https://lnkd.in/gVgDnfKK

#RES#energietransitie#windenergie#zonneenergie#visualisatie#omgevingswet#windturbine#zonnepark